Er rijden zo goed als geen treinen in Wallonië. Ook het treinverkeer in Vlaanderen ondervindt daardoor veel hinder. De stakingsactie bij de NMBS heeft zich woensdagochtend uitgebreid. Dat zegt Arnaud Reyman, woordvoerder van Infrabel.



Het treinverkeer in ons land ondervindt vandaag al zware hinder door een spontane staking bij het spoorwegpersoneel, vooral in Wallonië en Brussel.

In Vlaanderen waren vroeg in de ochtend al treinen geschrapt vanuit Brussel naar Genk, Antwerpen en Denderleeuw. Tussen 8 en 9 verwacht Infrabel ernstige vertragingen voor treinen die in Brussel-Zuid moeten passeren.

Gisterochtend was een spontane staking uitgebroken in enkele Waalse stations uit protest tegen de pensioenhervorming. Niet alleen treinbestuurders maar ook seingevers hebben 's ochtends vroeg voor het uitrijden van de treinen het werk neergelegd. De staking concentreerde zich vooral in de stations in de provincie Henegouwen.

"We vinden de wilde stakingen van gisteren en vandaag echt niet door de beugel", zegt Leen Uyterhoeven van de NMBS. "In tegenstelling de algemene staking van de overheidsdiensten donderdag hebben we voor dit probleem de reizigers niet kunnen waarschuwen. Dit is echt storend voor de reizigers die op ons rekenen. De stakingen stellen onze dienstverlening echt in een slecht daglicht."

Meer informatie over de gevolgen van de staking voor het treinverkeer vindt u op NMBS.

Foto's station Herentals / archief Nnieuws.